110 000

ветеранів отримали допомогу в Юридичній Сотні

Номер гарячої лінії:

0 800 308 100

Пенсія мобілізованим військовим

Бути військовим і боронити Батьківщину – це поклик серця свідомого громадянина. А ще, крім того – обов’язок військовозобов’язаної особи.

Держава у відповідь піклується про військовослужбовців. Наприклад, воїни мають право, на достроковий вихід на пенсію – за наявності необхідної вислуги або ж за станом здоров’я. Часом трапляється, що військовий пенсіонер має ще достатньо сил та енергії, зовсім не похилого віку і за станом здоров’я є придатним до служби, а тому його цілком законно можуть мобілізувати на час воєнного стану.

Основною умовою для призначення «військової» пенсії є звільнення з військової служби. А що ж відбувається з пенсійними виплатами у разі повторного прийняття пенсіонерів з числа військовослужбовців на військову службу? Про це розкаже наша організація.

Роз’яснення з цього питання надав Пенсійний фонд України.

Виплата “військових” пенсій не припиняється у разі повторного прийняття пенсіонерів з числа військовослужбовців на військову службу:
● за призовом під час мобілізації, на особливий період,
● за призовом резервістів в особливий період,
● за контрактом під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня звільнення.

Після звільнення зі служби пенсії таких військовослужбовців переглядаються з урахуванням додаткової вислуги років та грошового забезпечення, що визначається за останньою посадою на час повторного звільнення зі служби.
Для перерахунку пенсії уповноважений орган міністерства або відомства, з якого військовослужбовець звільнився зі служби, надає:
– грошовий атестат,
– довідку про додаткові види грошового забезпечення,
– розрахунок вислуги років військовослужбовця.
Відтак, після звільнення зі служби особі, яка на момент призову вже отримувала «військову» пенсію, буде зроблено перерахунок із урахуванням вислуги і грошового забезпечення. І розмір пенсії зросте.

You may also like